PRAHA. Kanada voitti Suomen 5-3 MM-kisoissa kiihkeiden vaiheiden jälkeen.

Leijonat sai peliin erinomaisen lähdön. Kanada tarjosi kovan pelillisen haasteen, mutta Suomi pystyi siihen hyvin vastaamaan – sekä vauhdin että fyysisyyden muodossa.

– Tiedettiin, että ne tulevat aika kovaa. Oltiin siihen itse valmiita. Kun päästiin omista pois ja mentiin kovaa sinne päähän, en tiedä sitten tuliko se niille yllätyksenä, mutta ei se meitä yllättänyt, Suomen ykkösketjuun nostettu Iiro Pakarinen kommentoi hallin käytävillä pelin jälkeen.

Pakarinen ja Rasmus Rissanen myös tarjoilivat pelissä kovuutta Kanadan supertähdelle Connor Bedardille. Rissanen iski ensimmäisen erän päättyessä Bedardin kertaalleen laitaan, ja Pakarinen taklasi 18-vuotiaan taitoniekan selälleen.

– Siinä oli vähän ehkä sellainen oma kiekollinen virhe. Oli aika pitkä vaihto takana, ja heitin turhaan siihen keskelle. Siitä #98 sai suoraan kiekon, ja oli pakko jotain tehdä. Onneksi sai osuttua siihen pikku taklauksen, ja sai kiekon takaisin. Omasta mielestä oli puhdas taklaus, Pakarinen sanoi.

Sen saattoi arvata, että jos Bedardiin uskaltaa koskea, Kanadan joukkue ei sitä hyvällä katso.

– Sieltä tulivat päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta oli ihan odotettavissa, Rissanen sanoi.

Pakarinen paljasti, että Kanadan leiristä tuli jo suoranaista uhkausta seurauksista.

– Totta kai sieltä tultiin sitten heti ilmoittamaan, että ”anna olla viimeinen kerta”. Olisiko se ollut juuri se [Bowen] Byram, se pakki. Kaveri nousi sieltä ja peli jatkui, Pakarinen sanoi.

Byramin oma peli päättyi siihen, että hän iski raukkamaisesti mailallaan Jesse Puljujärveä haaroväliin.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS