HIFK:n uusi urheilujohtaja on selvillä. Yle Urheilun tietojen mukaan helsinkiläisseuran urheilujohtajan pestiin on valittu Janne Pesonen.

Aition tietojen mukaan ehdokkaita HIFK:n uudeksi urheilujohtajaksi oli kaksi, joista toinen oli KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen. Ylen tietojen mukaan HIFK on kuitenkin päätynyt valitsemaan Pesosen ja palkkaus on tarkoitus sinetöidä ensi viikolla.

Pesonen, 42, voitti pelaajaurallaan maailmanmestaruuden keväällä 2011. Hän voitti pitkällä pelaajaurallaan myös neljä Suomen mestaruutta, KHL:n mestaruuden sekä Ruotsin mestaruuden. Pelaajauransa jälkeen Pesonen on toiminut muun muassa asiantuntijatehtävissä sekä Nuorten Leijonien joukkueenjohtajana.

HIFK:n edellinen urheilujohtaja Tobias Salmelainen irtisanoutui tehtävästään kuukausi sitten. Hän oli toiminut seuran urheilujohtajana marraskuusta 2017 lähtien.

LUE MYÖS