Aleksander Barkov on voittanut NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän Selke Trophyn. Palkinto myönnetään toimittajien äänestyksen perusteella, jossa toimittajat saavat nimetä viisi pelaajaa paremmuusjärjestyksessä.

Äänestys oli Barkoville murskavoitto. Hän sai äänestyksessä huimat 1817 pistettä ja 165 ykkössijaa. Kakkoseksi sijoittunut Jordan Staal sai 539 pistettä, ja toiseksi eniten ykkössijoja sai Sam Reinhart, 12 kappaletta.

– Tämä merkitysee tietysti paljon. Joka vuosi yritän vain hotaa oman hommani mahdollisimman hyvin puolustuksellisesti ja hyökkäyksellisesti. On selvää, että hyvässä joukkueessa, hyvässä systeemissä ja hyvien joukkuekavereiden kanssa pelaaminen auttaa myös, Barkov kommentoi NHL.comin mukaan.

Suomalaisista myös Roope Hintz pääsi äänestyksessä kymmenen parhaan joukkoon. Hän sijoittui kuudenneksi 315 pisteellä.