PRAHA. Jesse Puljujärvi pelasi ehkä heikoimman ottelunsa MM-kisoissa Tanskaa vastaan.

Ylipäätään Puljujärvi on ollut Suomen parhaita ellei paras, mutta Tanskaa vastaan oli tahmeaa. Syötöt eivät ihan napsuneet, jotkin pelilliset valinnat olivat kehnoja ja lisäksi Puljujärvi epäonnistui läpiajossa aika pahasti.

Puljujärvi myönsi, että päävalmentaja Jukka Jaloseltakin tuli palautetta.

– Joo kerran tuli, kun oli hirveä vauhti keskellä ja painoin pitkän kiekon siitä. Yritin [Patrik] Puistolalle syöttää. Siinä olisi voinut luistella kovaa vauhtia keskelle ja sitten jakaa laitaan. Ei muuta, Puljujärvi sanoi pelin jälkeen Leijonat.comille.

Paitsi että oli muutakin.

Puljujärvi menetti pelin tuoksinassa kertaalleen kypäränsä päästä. Silloin pitäisi tulla heti vaihtoon – kypärän kanssa tai ilman. Aiheesta on Jalonen paasannut toimittajille turnauksen aikana.

– Aa joo, se sanoi, että: ”Älä laita takaisin päähän.” Mä unohdin sen joo, Puljujärvi sanoi.

Jalonen ei ollut erityisen tyytyväinen näkemäänsä.

– Teki ison virheen. Kyllä sanoin jälkeenpäin, kun hän tuli vaihtoaitioon, että kävi hyvä tsägä ettei tullut kaksiminuuttista. Olisi pitänyt tulla. Ilman muuta pois sieltä, Jalonen vastasi Leijonat.comin kysymykseen pelin jälkeen.

– Pulju jotenkin kuvitteli, kun häneltä lyötiin se pois päästä, että hän voi jatkaa peliä. Se on ihan sama, miten se putoaa pois päästä, niin silloin pelit eivät jatku. Meillä kävi siinä hyvä tuuri.

Mahtaako Puljujärvi muistaa asian jatkossa?

– Kyllä mä sen muistan, joo.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS