Leijonat kohtaa torstai-iltana jääkiekon MM-kisojen puolivälierissä Ruotsin.

Suomen ja Ruotsin välinen MM-ottelu alkaa torstaina 23. toukokuuta kello 21.20. Ottelu pelataan Ostravassa, Ostravar Arenalla.

Televisiointi

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa. MTV3:lla lähetys alkaa kello 20.30 ja Viaplayssa kello 20.20. Ottelun selostavat Antero Mertaranta (MTV3) ja Antti Mäkinen (Viaplay).

Ottelua pystyy seuraamaan myös MTV Katsomossa, MTV Urheilu 1 – ja V sport1 Suomi -kanavilla.

Psst! Jos kiinnostaa katsoa peli ilmaiseksi vaikkapa läppärillä tai puhelimella, se onnistuu NordVPN:n ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton YouTube-lähetyksen avulla. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

Kentälliset

Leijonien kentälliset:

80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen (A) – 81 Iiro Pakarinen
21 Patrik Puistola – 19 Konsta Helenius – 25 Pekka Jormakka
12 Jere Innala – 27 Oliver Kapanen – 13 Jesse Puljujärvi
15 Juha Jääskä – 57 Arttu Hyry – 48 Valtteri Puustinen

3 Olli Määttä (C) – 62 Jesper Mattila
4 Mikko Lehtonen (A) – 38 Veli-Matti Vittasmäki
2 Rasmus Rissanen – 7 Oliwer Kaski
50 Juuso Riikola – 18 Vili Saarijärvi

33 Emil Larmi (29 Harri Säteri)

Ruotsin kentälliset:

Tre Kronor

@Trekronorse
Kvällens lineup. 🇸🇪🏒
  • Näet kaikkien MM-kisamaiden pelaajat täältä.

Poissaolot

Leijonilta sivussa ovat hyökkääjät Mikael Granlund (pelikiellossa) ja Ahti Oksanen sekä maalivahti Lassi Lehtinen.

Parhaat pistemiehet

Leijonien parhaita pistemiehiä ovat tällä hetkellä Oliver Kapanen (6+0), Jesse Puljujärvi (3+2), Jere Innala (2+3), Mikael Granlund (0+5) sekä Oliwer Kaski (0+5).

Ruotsin tehokkaimpia pelaajia tässä turnauksessa ovat olleet Erik Karlsson (5+5), Andre Burakovsky (4+6) sekä Marcus Johansson (4+5).

Kuntopuntari

Ruotsi on otteluun lähdettäessä valtava ennakkosuosikki. Tre Kronor voitti B-lohkon puhtaalla pelillä, kun seitsemästä ottelusta irtosi seitsemän voittoa varsinaisella peliajalla maalierolla 35-9.

Leijonien osalta MM-turnaus ei ole sujunut yhtä mallikkaasti. Suomi eteni A-lohkosta vain vaivoin jatkoon sijoittumalla neljänneksi. Seitsemästä ottelusta irtosi vain kolme voittoa maalierolla 21-14.

Jukka Jalosen kommentit

Leijonat lähtee altavastaajana Ruotsia vastaan. Miltä se tuntuu, päävalmentaja Jukka Jalonen?

– Eikö se ole aika inhimillistä, kun katsoo joukkueiden kokoonpanoja. Mutta me olemme ennenkin olleet altavastaajia, myös Ruotsia vastaan. Siinähän muuttuu aika lailla asetelma suhteessa vaikka tällaiseen peliin taikka runkosarjan johonkin peliin, koska hävinnyt putoaa jatkosta.

– Kaikki ymmärtävät, kummalla siinä pelissä on paine. On ihan selvää, että ihminen ei ihan niin selvästi pysty pelaamaan, kun on painetta ja pelkoa häviämisestä, niin kuin kaikki me tiedämme. Ihan samanlaisia ihmisiä ne on ne Ruotsin NHL-pelaajatkin, Jalonen kommentoi medialle.

Seuraa heitä

Leijonat lähtee otteluun ilman kapteeni Mikael Granlundia. Kuka/ketkä pystyvät nousemaan esiin, kun on pakko? Löytyykö ratkaisuvoimaa nuorista pelaajista, kuten Konsta Heleniuksesta ja Oliver Kapasesta vai nousevatko kokeneet pelaajat, kuten Saku Mäenalanen, Hannes Björninen, Mikko Lehtonen ja Olli Määttä esiin kovassa paikassa?

Ruotsin tähtisikermässä riittää seurattavaa. Mutta jos joku täytyy nostaa esiin, niin kapteeni Erik Karlsson on pelannut upean turnauksen. Kokenut ruotsalainen on poikkeuksellisen vaarallinen pelaaja hyökkäyspäässä, ja kun vierelle löytyy yhtä kovia pelimiehiä, niin illasta ei ole luvassa helppoa.

  • Pääset MM-kisasivuillemme tästä.

LUE MYÖS