Leijonat koki kirvelevän 1-2 jatkoaikatappion Ruotsille MM-kisojen puolivälierissä. Tällä tuloksella Suomen tie turnauksessa tuli tiensä päähän, ja Ruotsi jatkaa eteenpäin mitalipeleihin.

Suomi puolusti hienosti läpi ottelun. Vaikka Ruotsi sai kolme ylivoimaa ja hallitsi kiekkoa läpi ottelun, vaarallisia maalipaikkoja sinikeltaiset eivät pystyneet juuri luomaan.

Emil Larmi pelasi Suomen maalilla unelmapelin. Hän keräsi ottelussa 33 torjuntaa.

Larmi onnistuttiin yllättämään lopulta kolmannessa erässä. Puolustaja Rasmus Dahlinin napakka laukaus painui sisään suomalaisvahdin jalkojen välistä pitkän painostuksen päätteeksi.

Ruotsi passivoitui pahemman kerran johtomaalinsa jälkeen. Suomi vyörytti viimeiset minuutit peliä Ruotsin päässä ja loi maalipaikkoja toisensa perään.

Leijonien 1-1 tasoituksesta vastasi lopulta Hannes Björninen. Hän ohjasi sisään Valtteri Puustisen napakan laukauksen, kun Suomi pelasi ilman maalivahtia. Kolmatta erää oli jäljellä enää 58 sekuntia.

Ruotsin voittomaali syntyi jatkoajalla ylivoimalla. Victor Hedman laukoi viivalta ja Joel Eriksson-Ek ohjasi kiekon maalin edestä sisään.

Tappion myötä Leijonat sijoittui MM-kisoissa kahdeksanneksi. Tulos on huonoin Suomelle 69 vuoteen.