OSTRAVA. Jesse Puljujärvi puhkuu itseluottamusta MM-kisojen puolivälieräottelun alla.

Leijonat pelaa tänään torstaina Ruotsia vastaan ottelussa, jonka voittaja etenee välieriin.

Ruotsi on ottelussa valtava ennakkosuosikki. Länsinaapurissa on oltu hyvin itsevarmoja ja suorastaan ylimielisiä ottelun alla.

Sveitsi-pelin jälkeen Puljujärvi vastaili diplomaattisesti ruotsalaistoimittajan kysymyksiin Suomen heikkoudesta Ruotsiin verrattuna, mutta suomalaistoimittajille hän pyöritteli päätään.

– Näytetään niille, tämmöistä se näköjään on. Ei mitään, altavastaajana lähdetään, ei siinä mitään, Puljujärvi sanoi.

Suomi pelaa ilman pelikiellossa olevaa Mikael Granlundia, mikä vie yhä vahvemmin ennakkosuosikin viittaa Ruotsille. Puljujärven mukaan Suomen on oltava valmis paiskimaan hommia omalla puolustusalueellaan.

– Meidän pitää luottaa siihen, että puolustetaan pirun hyvin eikä anneta niitä turhia paikkoja. Sitten kun meillä on paikka iskeä, me isketään niihin, Puljujärvi sanoi.

Lähteekö Suomi nimenomaan puolustuksen kautta?

– Sanoisin niin, että meidän pitää luottaa siihen puolustukseen, mutta hyökkäyspäässä pitää löytyä ne tarvittavat yksityiskohdat, että me saamme niitä pidempiä hyökkäyksiä ja maaleja. Miltä se kuulostaa?

Ruotsalaistoimittaja kysyi Puljujärveltä, voiko hän luvata, että se on Ruotsi, joka lähtee pelin jälkeen kesälomalle. Suomalaishyökkääjä vastasi, ettei voi luvata mitään, mutta suomalaisille Puljujärvi antoi kovan lupauksen.

– Kyllä me se Ruotsi kaadetaan.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS