OSTRAVA. Suomen ja Ruotsin välisessä MM-kisojen trillerissä yksi pääosan esittäjistä oli Emil Larmi.

Leijonien maalivahti torjui ottelussa 33 laukausta ja piti Suomea vaikeilla hetkillä pystyssä.

– Pettymys on isoin kun hävitään. Voi olla ylpeä, mitä me tuolla kuitenkin väännettiin. Lähellä se oli, mutta sitä ei lasketa, Larmi sanoi pelin jälkeen.

Lopulta Ruotsin kolmannen erän lopussa tekemä 1-0-maali livahti helpohkosti muuten upean ottelun pelanneen Larmin taakse. Suomalaisvahti ei kuitenkaan halunnut jäädä yksittäiseen osumaan kiinni.

– Aina silloin tällöin kiekko jostain löytää reittinsä, Larmi sanoi.

Pelin jälkeen Ruotsin supertähti Erik Karlsson kehui maansa medialle Larmia. Se ei kovin paljon lämmittänyt.

– Tuntuisi kivemmalta, jos pelaisimme lauantaina Prahassa. Tässä voittamisesta pelataan ja itsellekin voittaminen on kaikki kaikessa, niin kaikki muu on ainakin tässä hetkessä vähän se ja sama, Larmi sanoi.

Kaikin puolin Larmi pelasi erinomaisen turnauksen. Hän sai lohkovaiheessa vastuuta vain Britanniaa ja Tanskaa vastaan, mutta hoiti pelit kunnialla. Ruotsia vastaan Larmi oli lähes pysäyttämätön.

– Aika hyvä turnaus minulta. En pelannut niin paljon, mutta sain mahdollisuuden pelata tämän ottelun. Ihan kohtuu hyvin meni, mutta olisin vain halunnut voittaa.

Kysyttäessä pääsikö Larmi oman päänsä sisällä jonkinlaiseen flow-tilaan, mies vastasi näin:

– Ei siinä päässä kulje yhtään mitään pelin aikana. Siinä kohtaa kun ajatukset alkaa mennä yhtään mihinkään muuhun, niin ihan varmasti alkaa helistä. Ei pelin aikana mieti yhtään mitään, tehdään vaan ne omat jutut. Totta kai oma peli tuntui hyvältä, nautin joka hetkestä. Se oli hauskaa ja siistiä.

Jukka Jalosesta Larmilla oli pelkästään hyvää sanottavaa. Jalosen mittava maajoukkueura kun päättyi tähän.

– Varmaan isoin valmentaja Suomen maajoukkueessa, mitä on tässä ollut. Jos katsotaan vaikka hänen CV:tään, niin hatunnoston arvoinen suoritus. On tehnyt hemmetin kovaa duunia. Kun on saanut olla pienen pätkän tässä mukana, on ylpeä että on saanut oppia sitä. Nyt on sitten tulossa jotain uutta taas.

Larmilla oli selvänä mielessä, mitä hän aikoi ensimmäiseksi pelin jälkeen tehdä.

– Varmaan laitan kotiin viestin, luulen että se on ensimmäinen. Varmaan kysyn, onko vauva nukkumassa ja miten siellä menee. Pitkän rupeaman ollut poissa kotoa ja ikäväkin sinne kerkeää tulemaan, Larmi sanoi.

– Kaverit ovat kertoneet, että Tshekissä on hyvää olutta, niin voi olla että ehkä yhden otan. Mutta ei ole hirveästi kerennyt miettiä pidemmälle.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS