PRAHA. Sveitsi pelaa MM-kisojen loppuottelussa sunnuntaina.

Joukkue kaatoi välierissä Kanadan voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Sveitsin joukkueessa pelaa jälleen kerran MM-kisojen todellinen teräsmies. Andres Ambühlille kisat ovat jo uran 19:nnet ja pelejä on kaiken kaikkiaan kertynyt MM-tasolla 140. Molemmat ovat kaikkien aikojen ennätyksiä.

Nyt Ambühl ja Sveitsi jahtaavat maan ensimmäistä maailmanmestaruutta. Muutaman kerran on ollut lähellä, Ambühlilläkin on yksi MM-hopea.

– Ihan upeaa. Vuosi toisensa jälkeen sitä tulee MM-kisoihin ja toivoo pääsevänsä mitalipeleihin. Tänä vuonna asiat ovat loksahtaneet paikoilleen, ja toivottavasti otamme huomenna [sunnuntain finaalissa] vielä viimeisen askeleen, Ambühl sanoi Leijonat.comille.

Ambühl oli hölmöillä kaiken. Muutamaa minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua kaiken nähnyt konkari veti kiekon katsomoon ja seurasi jäähyltä Kanadan 2-2-tasoitusta.

– Ei se ole koskaan hauskaa, jos johtaa 2-1 ja kolme minuuttia ennen pelin päättymistä joutuu jäähylle. Senkin jälkeen pysyimme rauhallisina ja jatkoimme vain eteenpäin, Ambühl sanoi.

Olet ollut MM-kisoissa 19 kertaa. Miten Sveitsin asema on muuttunut sinä aikana?

– Todella paljon. Aikoja sitten yritimme päästä puolivälieriin. Pelasimme vastaiskupeliä ja ehkä joskus voitimme jonkin suurista maista. Nyt me voimme pelata tasaväkisesti kovia maita vastaan, ja meillä on aina mahdollisuus voittoon.

Ambühl myönsi, että tämän kevään Sveitsi on kopioinut asioista Leijonien pelaamisesta.

– Kun joku menestyy, kaikki muut yrittävät matkia sitä. Viime vuosina Suomi on menestynyt todella hyvin. Tietysti kun vetäytyy alemmas tiiviiseen muotoon ja trapiin, se tekee vastustajan pelaamisen vaikeammaksi.

Ambühlillä on nyt ikää 40 vuotta. Mahtaako mies pelata vielä viisikymppisenä, kuten Jaromír Jágr, 52?

– En missään nimessä!

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS

ottopalojarvi |