Patrik Laineen viime NHL-kausi oli vaikea. Hän pelasi Columbus Blue Jacketsissa vain 18 ottelua tehoin 6+3. Viime vuosina hän on kärsinyt loukkaantumisista, minkä lisäksi hän hakeutui tammikuussa NHL:n tukiohjelmaan.

Kanadalaislehti Le Journal de Montreal pyöritteli Laineen nimeä siirtospekukaatioissa. Lehden mukaan Laine voisi olla potentiaalinen uusi pelaaja Montreal Canadiensiin. Sen mukaan Laine on alkanut pyörimään siirtohuhuissa enenevissä määrin pilalle menneen kauden takia.

Laineen mahdolliselle seurasiirrolle Canadiensiin löytyisi lehden mukaan hyviä ja huonoja puolia. Laineen ei tarvitsisi pelata Canadiensissa kärkiroolissa, nimittäin Nick Suzuki, Juraj Slafkovsky ja Cole Caufield kantavat vastuun joukkueen kärkikentissä tuloksenteon suhteen.

Lisäksi Laineen 8,7 miljoonan dollarin vuosipalkka ei olisi ongelma Canadiensille, sillä joukkueella on palkkakatossa riittävästi tilaa. Laineen sopimus on voimassa vielä kaksi kautta, joten Canadiensin ei tarvitsisi sitoutua Laineeseen pitkäksi aikaa, mikäli homma ei alkaisi toimimaan.

Huonoksi puoleksi siirrolle sivusto nostaa, että olisivatko Montrealin kovat paineet liikaa Laineelle nykytilanteessa. Jos peli kulkee, saa sankarin maineen, mutta jos taas ei kulje, niin kritiikki on armotonta.

Viimeisen kolmen kauden aikana Laine on pystynyt pelaamaan erilaisten poissaolojen takia ainoastaan 129 ottelua.

Sivuston mukaan Canadiensin pitäisi pulittaa Laineesta Blue Jacketsille vastineeksi ainakin ykköskierroksen varausvuoro, mahdollisesti myös lupaava puolustaja.

LUE MYÖS