Vaikka Aleksander Barkov ei ole Floridan mukana torstaina Torontossa, ei suomalaisten jääkiekkofanien tarvitse Florida Panthersin päävalmentajan Peter Horachekin mukaan olla huolissaan Barkovin Sotshin-matkasta.

Kuinka vakava Barkovin vamma on ja minkälainen aikataulu hänen paluullaan on?

– Kyse ei ole mistään vakavasta ja hän luistelee jo. Odotan, että hän on mukana kokoonpanossa lauantaina Columbusta vastaan, Horachek paljastaa Leijonat.comille.

Miten valinta Suomen maajoukkueeseen on vaikuttanut häneen?

– En usko, että se on vaikuttanut häneen millään tavalla. Hän kontrolloi tunteensa koko ajan ja uskon, että siinä on yksi syy, minkä takia ”Sasha” 18-vuotiaana pystyy menestymään NHL:ssä.

Minkälainen hän on pelaajana valmentajan kannalta?

– Hän on erittäin suorapuheinen ja vastaa paljon yhdellä sanalla. Tietyssä mielessä hän on mieluinen valmennettava, koska hän kuuntelee eikä puhu paljon takaisin.

Miten hän reagoi kuultuaan valinnasta Sotshiin?

– Hän otti sen erittäin rauhallisesti vastaan kuten hänen luonteeseen kuuluu. Kun onnittelin häntä valinnasta ja sanoin, että edessä on tosi hieno kokemus, niin Sasha totesi rehellisesti ja lyhyesti ilman minkäänlaista sarkastisuutta: ”Kyllä, jos pääsen pelaamaan”.

Kuinka tyytyväinen olet ollut hänen kehitykseensä kauden vanhetessa?

– En tiedä mistä aloittaisin. Hän on kookas ja erittäin fiksu pelaaja, jonka peliäly suorastaan pursuaa korvista ulos! Hän näkee kentän erittäin hyvin, hän lukee peliä tosi hyvin ja pistää kiekon säännöllisesti kaverin lapaan.

– Hänen kehityksen kannalta on tärkeää, että vieressä on kokeneita johtajatyyppejä, jotka pystyvät auttamaan häntä käsittelemään uusia kokemuksia parhaalla tavalla. Hän on tosi spesiaali pelaaja ja tosi hieno nuori mies.