USA:n olympiajoukkueeseen valittu Toronto Maple Leafsin teholaituri James van Riemsdyk treenasi lauantaina Leafsin aamujäillä Yhdysvaltain hanskat kädessä.

Leijonat.com tapasi van Riemsdykin treenien jälkeen.

Kuinka kauan sinulta kestää ennen kuin hanskat ovat sopivat?

Siinä menee normaalisti 5-6 kertaan.

Monet pelaajat ovat laittaneet pullon hanskojen kämmenen sisään ja teipanneet hanskan pullon ympärille. Teetkö vastaavaa?

Tein sitä nuorempana poikana, mutta sitä ei tarvitse tehdä enää, sillä hanskat tehdään aika löysiksi.

Olet ohjannut maalin edestä aika monta maalia tällä kaudella ja vietät aikaa myös harjoituksissa sitä treenaten. Onko valmentajat kehottaneet siihen?

Ei. Olen tehnyt viimeiset 7-8 vuotta. Kun asuin kotona, niin isäni ja veljieni kanssa pihapeleissä treenasimme sitäkin säännöllisesti. Se on jotain, mitä olen aina tehnyt.

Lähdet kohti Sotshia reilun viikon päästä. Mitä odotat ensimmäisistä olympialaisistasi?

En ole miettinyt kisoja vielä paljon, mutta olen innoissani siitä, että pääsen osallistumaan kisoihin. On tosi hienoa kuulua olympiaurheilijoiden joukkoon ja uskon, että olympiakylän kokeminen tulee hieno elämys. Se tulee kokonaisuutena olemaan hauska tapahtuma.

Minkälaiset tavoitteet sinulla on?

Kun sinne päästään paikalle, niin kultamitali! Lisäksi olisi tosi hienoa, jos on aikaa ja pääsisi katsomaan jotain muitakin tapahtumia.

Minkälaisena pidät alkulohkon vastustajiasi Venäjää, Slovakiaa ja Sloveniaa?

Tällaisessa turnauksessa jokainen joukkue voi voittaa toisensa. Tässä turnauksessa ei ole helppoja pelejä.

Miten USA menestyy kisoissa ja voittaa kultaa?

Vastassa on kovia joukkueita ja pitää olla valmis pelaamaan täysillä vastustajasta huolimatta. Meidän pitää lähestyä joka peliä siten, että kyseessä olisi seitsemäs peli ja sitä kautta tarjota paras mahdollisuus voittaa kultamitali.

Mitä teidän ketjukoostumuksiin tulee. Odotatko, että pelaat Phil Kesselin kanssa?

Se on hyvä kysymys. En ole pohtinut sitä lainkaan. Olen varma, että valmentajilla on aika selkeä ajatus ketjukoostumuksista. Minä jätän sen heille.

Oletko huolissasi kisojen turvallisuudesta?

Kun näkee juttuja Twitterissä ja uutisissa, niin on vaikea sulkea se kokonaan pois mielestä. Mutta meille on vakuutettu järjestäjien taholta, että he ovat tehneet kaikkensa kisojen turvallisuuden takaamiseksi. Venäjällä ollaan ylpeitä kisojen järjestämisestä, niin olen varma, ettei meidän tarvitse murehtia turvallisuudestamme Sotshissa.