Ruotsalainen Expressen-lehti kertoo, ettei Ottawa Senatorsin puolustajaa Erik Karlssonia nähdä toukokuussa MM-jäillä Venäjällä.

Karlssonin kausi päättyy sunnuntain ja maanantain välisenä yönä runkosarjaan. Karlssonilla oli tiistaina aihetta iloon siitäkin huolimatta, että ottelu Pittsburgh Penguinsia vastaan päättyi tappioon. Ottelussa syntyi ruotsalaisen uran 100:s NHL-maali.

Samalla Karlssonin kauden saldo on nyt 16+64 eli yhteensä 80 tehopistettä. Näillä lukemilla Karlsson on voittamassa NHL:n puolustajien pistepörssin, vieläpä kolmatta kautta putkeen.

80 pistettä yhteen kauteen on maaginen raja puolustajalta. Viimeksi siihen on yltänyt Karlssonin ruotsalainen maanmies Nicklas Lidström kymmenen vuotta sitten kaudella 2005-2006.

Express-lehti muistutti, että myös Lidströmiltä vaati tasan 80 peliä samoihin lukemiin päästäkseen. Karlssonilla on siis vielä pari peliä aikaa pistää luvut paremmiksi.

Arvokisoissa ruotsalaiset eivät kuitenkaan pääse supertähdestään nauttimaan.

– Ei, MM-kisat eivät ole ajankohtaiset minulle. Meillä on World Cup syyskuussa, joten se on seuraava maajoukkuetapahtuma minulle, Karlsson paljasti lehdelle.