Yön NHL-kierroksella nähtiin taas useita suomalaisonnistumisia. Katsotaanpa, mitä kaikkea tapahtui.

Florida Panthersin Aleksander Barkov kasvatti pisteputkensa jo kahdeksaan otteluun tarjoiltuaan Jaromir Jagrin kavennusosuman. Sen sijaan playoff-paikkansa muutama kierros varmistaneen Panthersin neljän ottelun voittoputki ei kestänyt pidemmälle Ottawan kellistettyä joukkueen 3-1-numeroin kotonaan. Barkov nousi syöttöpisteen myötä yhdessä seurakaverinsa Jussi Jokisen kanssa suomalaisten pistepörssin jaetulle kärkisijalle.

Kierroksen muissa otteluissa kolme suomalaisvahtia torjui joukkueelleen voiton. Tuukka Raskin Boston Bruins nousi Philadelphia Flyersin ohi takaisin viimeiselle pudotuspelisijalle kaadettuaan kotonaan Detroit Red Wingsin 5-2-numeroin. Raskin työmäärä jäi vähäiseksi suomalaisen torjuttua koko ottelussa vain 13 kertaa. Vielä Bruinsin playoff-paikkaa ei kuitenkaan olla sinetöity, sillä Flyers hönkii ottelun vähemmän pelanneena pisteen päässä.

Kari Lehtosen Dallas Stars taas taistelee edelleen läntisen konferenssin voitosta upotettuaan kotonaan Colorado Avalanchen 4-2-numeroin. Joukkue on tasapisteissä St Louis Bluesin kanssa, kun molemmilla on yksi ottelu pelaamatta.

Lehtosen tapaan myös Pekka Rinteen Nashville Predators on jo aiemmin varmistanut paikkansa pudotuspeleissä. Suomalaisvahti nähtiin myös Arizona Coyotesia vastaan maalilla ja torjuntoja kertyi 16.

Yön myöhäisimmissä otteluissa Jyrki Jokipakka pääsi tehoille Calgaryn 7-3 murskavoitossa Vancouver Canucksista. Suomalaispuolustaja oli kakkossyöttäjänä Dougie Hamiltonin 2-0-osumassa.

Jutussa mainituista suomalaisista vain Jokipakan kausi on päättymässä runkosarjaan.