Leijonissa pirteästi kauden EHT-kiertueella esiintynyt 34-vuotias Ilari Filppula on tarttunut Malmö Redhawksin haaviin, uutisoi MTV3 Sport aiemmin tänään. Taitava keskushyökkääjä aloitti kauden Sveitsin liigassa Luganon joukkueessa, mutta siirtyi kesken kauden SHL:ään MODOn riveihin.

MODOn kausi ei mennyt nappiin, sillä seura putosi putoamiskarsinnassa dramaattisesti Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Filppulalla henkilökohtaisella tasolla meni sen sijaan paremmin, putoamiskarsinnassa EVU:n kasvatti oli joukkueensa paras pistemies takoen seitsemään otteluun komeat tehot 2+12=14.

Malmö kertoo tiedotteessaan myös Leijonien kannalta olennaisen uutisen, jonka mukaan Filppula liittyy Leijonien MM-leiriryhmään ensi viikolla. Filppula pelasi leijonapaidassa kuluvalla kaudella viisi EHT-ottelua, joissa tilille kertyi neljä syöttöpistettä.

Filppula ei ole mahtunut urallaan kertaakaan lopulliseen kisajoukkueeseen, eikä paikka helpolla irtoa tänäkään keväänä. Juonikkaalla sentterillä voisi kuitenkin olla annettavaa erikoistilannepelaamisessa.

– Ehdin pelata SHL:ssä vain pari kuukautta, mutta pidän liigan pelitavasta – enkä vähiten siitä, mitä Malmö edustaa. Olen kuullut vain hyviä asioita kaupungista ja minulle jäi hyvät muistot toistaiseksi ainoasta käynnistäni siellä, tuumi Filppula siirrostaan Malmöön.