Nuoret Leijonat historialliseen kultaan vuodenvaihteen kotikisoissa luotsannut Jukka Jalonen oli kisojen jälkeen sitä mieltä, että vain yksi kultaleijonista mahtuu mukaan kevään aikuisten MM-kisoihin. Tuolloin Jalonen viittasi kunniakkaasti tehoketjua luotsanneeseen Sebastian Ahoon, joka oli esiintynyt vakuuttavasti myös Liigassa ennen nuorten MM-kisoja.

Nyt, nuorisokaartin jatkettua MM-kisoista tuttua tehoiluaan myös liigakaukaloissa, on Jalosen mukaan miesten kisoihin lähtevien pelaajien määrä tuplaantunut.

– Nyt sanoisin, että kahdella, oli Jalonen tuumannut MTV Sportin haastattelussa.

Jalonen viittaa selvästi juuri tulokkaiden pudotuspelien maaliennätyksen murskanneeseen Patrik Laineeseen, joka on nostanut profiiliaan onnistuneiden MM-kisojen jälkeen. Erityisesti pudotuspeleissä Laine on ollut hurjassa vedossa. Nuorukainen johtaa playoffien maalipörssiä kahdeksalla osumalla.

– Laine on sillä tavalla mielenkiintoinen pelaaja, että kun hän on maalimoodissa ja verkot heiluvat, silloin hän ei pelaa kovin fyysisesti. Välillä viimeisin into puolustamaan jää piippuun. Mutta sitten kun ei tule maaleja, hän on todella aggressiivinen, kiukkuinen ja vähän vihainen. Hän taklaa ja pelaa kovaa, on vähän äijämäisempi. Siinä on eri roolia hänessä itsessään. Ne kun vielä pystyy yhdistämään, että kun on verkot tötteröllä, niin pystyy olemaan fyysinen, kuvailee Jalonen MM-kisapaikassa roikkuvaa nuorisotähteä.

Näiden kommenttien perusteella Jalonen ei valitsisi Kärppien Jesse Puljujärveä mukaan kisakoneeseen.