NHL:n pudotuspelit avasi viime yönä useampi suomalaispelaaja. Kurkataanpa siis, miten he esiintyivät.

Jussi Jokisen ja Aleksander Barkovin Florida Panthersin pudotuspeliavaus vuosien tauon jälkeen päättyi karvaaseen tappioon kotona New York Islandersia vastaan. Saarelaiset karkasivat kolmannessa erässä kahden maalin johtoon ja ryöväsivät kotiedun 4-5-numeroin. Jokisen ilta oli silti tehojen valoissa onnistunut. Suomalaishyökkääjä nimittäin keräsi yhden maalin ja kaksi syöttöä. Barkov puolestaan jäi kiikareille.

https://www.youtube.com/watch?v=GwMcGSdxveU

Dallasissa Stars-vahti Kari Lehtonen nollasi Mikael Granlundin ja Mikko Koivun edustaman Minnesota Wildin. Lehtonen pysäytti isäntien 4-0-voittoon päättyneessä ottelussa yhteensä 22 laukausta. Wildin kolmas suomalaispelaaja Erik Haula oli sivussa yön taistosta.

NHL

@NHL
Kari Lehtonen posted the 2nd shutout of his playoff career. #StanleyCup

Yön viimeisessä kamppailussa San Jose Sharksin Joonas Donskoi sai playoff-debyyttinsä kuumassa paikallisväännössä Los Angeles Kingsiä vastaan. Sharks voitti vieraissa 3-4 ja entinen Kärppien hyökkääjä kirjautti itselleen yhden kakkossyötön.