Leijonien MM-leiriryhmässä mukana ollut Kalpan maalivahti Eero Kilpeläinen on lähetetty leiriltä kotiin.

– Kilpeläinen on lähetetty kotiin, päävalmentaja Kari Jalonen kertoi Iltalehdelle.

Kilpeläinen sai väistyä kokeneen Niklas Bäckströmin tieltä. NHL:ssä vaikeaan asemaan ajautuneen Bäckströmin kerrottiin aiemmin tänään liittyvän Leijonien leiriryhmään hankalasta kaudesta huolimatta. Bäckström ajautui Minnesota Wildissa kolmosmaalivahdiksi, eikä päässyt pelaamaan Minnesotan paidassa ottelun ottelua tällä kaudella.

Bäckström siirtyi kesken kauden Calgaryyn, jossa hän pääsi pelaamaan neljässä ottelussa. Jalonen kuitenkin luottaa kokeneeseen Bäckströmiin.

– ”Nikke” on yksi palanen maalivahtikolmikkoamme. Minua ei arveluttanut yhtään ottaa häntä, sillä tiedämme tarkkaan Niken tason ja tilanteen ja tunnemme hänet hyvin tyyppinä. Tiedämme, että hän on varmasti valmis pelaamaan jos kutsu maalille käy, Jalonen totesi Iltalehdelle.

Leijonien maalivahtitilanne on kuitenkin kisoja ajatellen vielä pahasti auki, sillä perinteiseen tyyliin potentiaalisia maalivahteja riittää jonoksi asti.

– Meillä on NHL:ssä vielä neljä maalivahtia eli Dallasin Kari Lehtonen ja Antti Niemi sekä Nashvillen Pekka Rinne ja New York Rangersin Antti Raanta. Katsotaan rauhassa, mitä siellä tapahtuu. Suomessakin on vielä kaksi maalivahtia eli HIFK:n Ville Husso ja Tapparan Tomi Karhunen, Jalonen tuumaili.

Tällä hetkellä maalivahtikolmikon muodostaa Bäckström, Juha Metsola ja Mikko Koskinen.