Ruotsin maajoukkueesta kieltäytyneiden pelaajien lista jatkui tänään Arizona Coyotesin tähtipuolustajalla Oliver Ekman-Larssonilla.

Ekman-Larsson perusteli poissaoloaan kertoen ettei hän ole täydessä pelikunnossa. Ekman-Larssonin poissaolo on iso lovi Tre Kronorin puolustusosastolle, sillä viime kevään MM-kisoissa nuori puolustaja voitti puolustajien pistepörssin.

Arizonan tähtipuolustaja olisi ollut iso apu erityisesti hyökkäyssuuntaan. Ekman-Larsson teki kuluneella NHL-kaudella 75 otteluun muhkeat tehopisteet 21+34=55. Aikaisemmin Tre Kronorin edustamisesta kieltäytyi jo NHL:n parhaisiin puolustajiin lukeutuva Erik Karlsson, joten hyökkäävälle puolustajalle olisi keltapaidoilla ollut tilausta.

Ruotsin edustamisesta kevään MM-kisoissa on aikaisemmin kieltäytynyt jo Sedinin veljekset Henrik ja Daniel sekä Loui Eriksson.