Suomalaisilla oli pisteiden valossa nihkeää yön NHL-kierroksella.

Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen Florida tasoitti voitot New York Islandersia vastaan, mutta kumpikin suomalaispeluri jäi ilman tehomerkintöjä hyvistä jääajoista huolimatta. Joonas Donskoin San Jose voitti Los Angelesin jo kolmannen kerran ja on siis enää yhden voiton päässä jatkosta.

Kierroksen ”suomalaisottelussa” Minnesota hävisi Dallasille 2-3. Minnesotan Leijona-kolmikosta ja ylipäätään kierroksen suomalaisista vain Erik Haula pääsi pisteiden makuun, kun hän syötti joukkueen ensimmäisen maalin.

”Niemi oli alusta lähtien hyvin aggressiivinen”

Kierroksen suomalaisonnistuja Antti Niemi pelasi Dallasin maalilla kevään ensimmäisen pudotuspeliottelun ja auttoi hyvillä otteillaan Dallasin jo voiton päähän jatkosta. Aiemmissa otteluissa Dallasin maalilla torjui Kari Lehtonen, joka joutui luukkuvahdiksi, kun Dallas oli hävinnyt edellisen pelin 3-5.

– Suomalaisvahti oli vakaa ja välillä enemmänkin pysäyttäessään 28 Minnesotan laukausta 30:stä. Hän oli alusta lähtien hyvin aggressiivinen haastaen laukojia ja kamppaillen maalialueellaan. Juuri tällaista suoritusta Dallas kaipasi, hehkutti Niemeä Sports Illustratedin Allan Muir.

Erityistä muotia

Pudotuspelipäivät ovat isoja päiviä, siksi myös pukeutumisen on oltava viimeisen päälle. Tunnistatko kuvan herrasmiehen? San Jose Sharksin Brent Burns on todellinen päällikkö – ainakin ulkonäkönsä perusteella.

San Jose Sharks

@SanJoseSharks
That's one dapper dude.

Miestä maalille ja kiekkoa perään, sanotaan usein. Tuon lihamuurin läpi, kun saattelee kiekon, vaatii se jo melkoista tarkkuutta.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Antti Niemi Dallas 28/30 torjuntaa
Erik Haula Minnesota 0+1, jääaikaa 16.09 min
Mikko Koivu Minnesota 0+0, jääaikaa 22.48
Mikael Granlund Minnesota 0+0, jääaikaa 23.26
Aleksander Barkov Florida 0+0, jääaikaa 24.10
Jussi Jokinen Florida 0+0, jääaikaa 21.24
Joonas Donskoi San Jose 0+0, jääaikaa 12.06

Minnesota – Dallas 2-3
Otteluvoitot: 1-3

New York Islanders – Florida 1-2
Otteluvoitot: 2-2

San Jose – Los Angeles 3-2
Otteluvoitot: 3-1

Philadelphia – Washington 2-1
Otteluvoitot: 1-3