Yön NHL-kierroksen suomalaissankaria ei tarvitse kauaa miettiä.

Sami Vatanen iski nimittäin ottelun voittomaalin, kun Anaheim Ducks voitti Nashville Predatorsin 5-2. Myös Nashvillen Miikka Salomäki pääsi maalin makuun, kun hän kavensi Vatasen maalin jälkeen. Pekka Rinne torjui Nashvillen maalilla 27 kiekkoa 31:stä. Otteluvoitot ovat nyt Anaheimille 3-2.

New York Rangersin Antti Raannalla alkoi kesäloma, kun Pittsburgh Penguins voitti Rangersin 6-3 ja vei koko ottelusarjan voitoin 4-1. Raanta vaihdettiin maalille kolmanteen erään, jolloin Pittsburgh johti jo 6-2. Raantaa tuskin nähdään tämän kevään MM-kisoissa, sillä hänellä ei ole toistaiseksi sopimusta ensi kaudelle. Olli Määttä pelasi Pittsburghin puolustuksessa vajaat 19 minuuttia.

Jori Lehterä sai syöttöpisteen St. Louis Bluesin 3-1-maaliin, kun joukkue kohtasi Chicago Blackhawksin kuudennen kerran. Avauserä päättyi noihin lukemiin, mutta Chicago teki ottelun loput viisi maalia, joten voittolukemat kirjattiin Blackhawksille 6-3. Näin ollen sarja ratkeaa vasta seitsemännessä ottelussa, joka pelataan maanantain ja tiistain välisenä yönä. Chicagon Teuvo Teräväinen sai yön ottelussa vastuuta 12 minuuttia.

Vatanen läpiajossa – ei itsekään muistanut, milloin viimeksi

Sami Vatasen voittomaali syntyi, kun kolmatta erää oli pelattu reilut kahdeksan minuuttia. Hän sai hyvän syötön Jakob Silfverbergiltä ja pääsi läpiajoon. Pekka Rinne Nashville-maalissa oli voimaton, kun Vatanen veti terävästi Anaheimin 3-1-johtoon.