Yön NHL-kierroksella pelattiin kahta eri pudotuspelien vaihetta. Toinen oli vasta Itäisen konferenssin semifinaalien avausottelu. Jälkimmäinen taas kolmen suomalaispelaajan välinen kuolemanottelu.

Filppulan maalitili auki

Yön ensimmäisessä ottelussa Valtteri Filppula avasi maalitilinsä NHL:n pudotuspeleissä, kun Tampa Bay Lightning sai kotonaan vastaansa New York Islandersin. Tampa iski ottelun avausmaalin, mutta Isles sen jälkeen neljä perään. Näin ottelun puoliväliin mennessä Saarelaiset olivat jo kolmen maalin johdossa.

Isäntäjoukkue sai vielä kirin kolmannessa erässä aikaiseksi. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Filppula laittoi vielä maalin edestä paluukiekosta 3-4-osuman sisään tuoden Lightningille toivoa. Hetkeä myöhemmin Cal Clutterbuckin vippaisu tyhjiin ratkaisi kuitenkin sarjan avausvoiton 3-5-numeroin Islandersille.

Rinteen 36 torjunnan ottelu päätti Vatasen Anaheimin kauden

Pekka Rinne oli muuri Nashville Predatorsin maalilla, kun joukkue ryösti ensimmäisen kierroksen seitsemännessä ottelussa jatkopaikan vieraissa Anaheim Ducksilta. Predators ratkaisi ottelun avauserässä Colin Wilsonin ja Paul Gaustadin osuminen vietyä vieraat kahden maalin johtoon.

Tämän jälkeen loput hoiti 36 laukausta torjunut ”Betoni-Pekka” ja vain Ryan Keslerin kavennus kolmannen erän alussa pääsi livahtamaan kempeleläisvahdin selän taakse. Tosin Anaheim oli hyvin lähellä tasoittaa seitsemän minuuttia ennen loppua. Keslerin laukaus kimposi Rinteen kautta tolppaan, mutta suomalainen sai sen jälkeen kiekon suljettua. Näin Predators voitti ensimmäisen playoff-sarjansa neljään vuoteen 1-2-lukemin.

Rinteen ja ilman tehoja ottelussa jääneen Miikka Salomäen kauden jatkuessa, Sami Vatasen urakka tuli Anaheimissa päätökseensä. Olisiko kiekollisesti taitava puolustaja valmis Leijoniin?

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Valtteri Filppula 1+0, jääaikaa 19:18 min
Miikka Salomäki 0+0, jääaikaa 13:18
Pekka Rinne, 36/37 torjuntaa, 97,3%

Tampa Bay Lightning-New York Islanders 3-5
Otteluvoitot 0-1

Anaheim Ducks-Nashville Predators 1-2
Otteluvoitot 3-4, Nashville jatkoon