Sami Vatasen poisjäänti oli ikävä juttu Leijonille, mutta nyt päävalmentaja Kari Jalosen kannattaa suunnata katseensa AHL:n suuntaan. Julius Hongan ja Esa Lindellin kausi on nimittäin pudotuspeleissä katkolla.

Lindell teki ainoan maalin, kun puolustajakaksikon edustama Texas Stars hävisi viime yönä vieraissa 6-1-murskalukemin San Antonio Gullsille. Gulls johtaa nyt 2-1-voitoin paras viidestä -sarjaa.

Lindellin ja Hongan mahdollinen tippuminen voisi tuoda kaivatut puolustuspään vahvistukset Leijoniin. Kaksikosta varsinkin Jokerit-kasvatti Lindell toisi mukavan viivapelotteen ja kokoa Suomen ylivoimaan. Myös 42 tehopistettä Texasin riveissä runkosarjassa on mukava saldo. Lindellhän myös edusti Leijonia viime kevään kisoissa.

Myös Honka pelasi vahvan runkosarjan tehoilla 11+33=44 ja ylivoimavastuuta Starsissa riitti. Tässä voisivat siis olla lääkkeet Suomen puolustuksen puuttelliseen kiekolliseen osaamiseen.

Hongan ja Lindellin kisamatkan voi kuitenkin vielä estää NHL-kauttaan jatkava Dallas Stars. Stars voi tarvittaessa nostaa kaksikon farmista, jos tilanne niin vaatii.