Suomi nappasi Venäjältä komean 3-1-vierasvoiton Moskovassa pelatussa ottelussa. Lopputulostakin mielenkiintoisempaa ottelussa oli MM-kisamiehistöön tyrkyllä olevien pelaajien näytöt. Tällaisia tiukasti paikasta kisakoneeseen taistelevia pelaajia ovat ainakin Teemu Pulkkinen ja Sebastian Aho.

Mikko Koivun ja Mikael Granlundin saapumisen myötä kiekkolisten pelaajien vapaat tontit vähenivät oleellisesti, joten kamppailu paikoista kärkivitjoissa tulee olemaan tiukkaa.

TOP 3

Teemu Pulkkinen

Ilmoilla oli suuria kysymysmerkkejä, kun Kari Jalonen ilmoitti 24-vuotiaan hyökkääjän saapumisesta Leijonien leiriryhmään. Kausi oli Detroitia edustavalle hyökkääjälle vaikea, kun vastuuta NHL:ssä tuli vain 36 ottelussa. Myös loukkaantumiset sotkivat kautta. Miehen hurja laukaus tiedetään, ja Pulkkinen naulasikin todella kovalla lyöntilaukauksella Suomen kahden maalin karkumatkalle toisessa erässä. Laukoi läpi ottelun hanakasti ja uhkui pelihaluja. Lämäsikö itsensä kisajoukkueeseen?

Sebastian Aho

Ansaitsee jälleen paikkansa listalla. Oli tänään ehkä hieman totuttua näkymättömämpi, mutta niin vain iski kuin varkain maalin tässäkin ottelussa. Osuma olikin komea, kun nuorukainen sai hienon laukauksen aikaan, vaikka oli samaan aikaan menettämässä tasapainoaan. Voiko näin varmaa suorittajaa jättää ulos MM-kisoista?

Mikko Koskinen

Vain yksi päästetty maali Venäjän taitavaa hyökkäyskoneistoa vastaan. Suomen puolustus haparoi välillä, joten Koskinen joutui venymään muutamaan todella tärkeään pelastukseen. Varman torjuntatyöskentelyn lisäksi mies ehti jopa vitsailemaan KHL:n seurakavereille. Pelasi jo kolmannen ottelun putkeen, joten kaavaileeko Jalonen Koskisesta kenties ykkösvahtia MM-jäille? Näillä näytöillä miksipä ei.