SKA Pietarin Mikko Koskinen taistelee Calgary Flamesin Niklas Bäckströmin ja Juuse Saroksen kanssa paikasta Leijonien MM-kisojen ykkösvahtina. Isokokoinen suomalaisvahti solmi juuri SKA:n kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen ja tulevista kisoista Suomen alkusarjan ottelut pelataankin vantaalaisen kotihallissa. Koskiselta löytyy sisäpiiritietoa myös Venäjän kisajoukkueesta.

– Jos valmentaja kysyy, voin jakaa sen. Esimerkiksi Venäjän ylivoima tulee olemaan sama kuin seurassa. Odotan näkeväni siellä Vadim Šipatšovin ja Jevgeni Dadonovin. Luultavasti myös puolustuksen avainpari on sama kuin SKA:ssa. Voi siis sanoa, että tiedän jotain Venäjän joukkueesta, Koskinen paljastaa IIHF:n haastattelussa.

Sisäpiiritietoudesta huolimatta Koskinen näkee Venäjän MM-turnauksen suurimpana suosikkina. Isäntämaan ryhmää tähdittävät muun muassa Artemi Panarin ja Pavel Datsjuk.

– Venäjällä on mielestäni vahvin joukkue kaikista. Suomen joukkue on sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Voimme taistella kärkisijoista. Olemme nyt valmistautumisessa viimeisillä metreillä. Ainoa asia mitä ajattelemme on joukkueemme.

Koskinen aikoo taistella kynsin ja hampain ykkösvahdin paikasta. Loppujen lopuksi päätös kuitenkin on valmentajan käsissä.

– Olen valmis ykkösvahdin rooliin ja antamaan 100 prosenttia jokaisessa hetkessä. Parempi kuitenkin kysyä tätä valmentajalta. Se on hänen päätöksensä, Koskinen vastaa vaitonaisesti.