Julkaisemme kisojen ajan joka ilta jutun, jossa paketoimme päivän tapahtumat. Tänään vuorossa päivä numero 1.

Ja niinhän siinä sitten kävi, kuten osattiin odottaa. Leijonalauma vei, ja Valko-Venäjä vikisi (ainakin kaksi erää kolmesta). Suomi siis voitti avausottelunsa maalein 6-2 (lue otteluraportti tästä). Patrik Laine iski tehot 2+1 ja teki kolminkertaista historiaa. Hänestä tuli Suomen MM-historian nuorin pelaaja, nuorin maalintekijä ja nuorin maalisyöttäjä.

Suomen B-lohkossa Kanada otti yhtä suuren voiton Yhdysvalloista. Peli päättyi vaahteranlehtipaitojen hyväksi maalein 5-1 (lue uutinen tästä). Kukaan ei tehnyt kahta pistettä enempää.

Siinä missä Suomen ja Kanadan kisaurakat alkoivat hyvin, samaa ei voi sanoa Ruotsista ja Venäjästä. Rakas länsinaapurimme joutui avausottelussaan Latviaa vastaan jatkoajalle, mutta punnersi lopulta 2-1-voittoon (lue uutinen tästä). Venäjä ei yltänyt lähellekään jatkoaikaa, sillä Tšekki vei täydet pisteet tylyin 3-0-lukemin (lue uutinen tästä).

Ottelut perjantaina 6.5.

Ruotsi-Latvia 2-1 ja.
USA-Kanada 1-5
Suomi-Valko-Venäjä 6-2
Tšekki-Venäjä 3-0