Eilen Ruotsille niukasti jatkoajalla hävinnyt (lue juttu tästä) Latvia jatkoi Moskovan lohkossa yllätyksiään. Tšekki oli lähellä kompastua sitkeään ryhmään, mutta nouti lopulta voiton rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 4-3-numeroin. Samalla slaavilaiset pysyvät lohkon kärkipaikalla.

Tšekki johti toisen erän puoliväliin kapteeni Tomas Plekanecin maaleilla 2-0, ja toinen voitto näytti jo todennäköiseltä.

Latvia ei kuitenkaan ollut vielä luovuttanut, sillä viisi minuuttia ennen toisen erän päättymistä Roberts Bukarts löi kavennuksellaan joukkueen peliin mukaan. Minuuttia myöhemmin Tšekki kuitenkin sai Ronalds Ķēniņšin päähän kohdistuneen taklauksen myötä viiden minuutin ylivoiman.

Käännekohta Latvian kiriin tulikin tässä. Slaavilaiset eivät nimittäin onnistuneet käyttämään tilaisuutta hyväkseen, ja kolmannen erän kahdeksannella minuutilla Zemgus Girgensons laukoi tasoituksen ylivoimalla.

Viimeisen minuutin päästetty maali johti pettymykseen

Latvia kävi päätöserän loppuhetkillä jopa lähellä voittoa, kun Miķelis Rēdlihs vei joukkueen 3-2-johtoon. Se ei riittänyt Michal Repikin iskettyä 3-3-osuman vain minuuttia ennen loppusummeria.

Jatkoaikaa seurasivat rangaistuslaukaukset, joihin kompastui Latvia. Jokainen kolmesta yrityksestä epäonnistui, ja näin Lukas Kasparin yritys riitti Tšekille kahden pisteen arvoiseen 4-3-voittoon.

Latvian ja Tšekin taival kisoissa jatkuu maanantaina. Slaavilaiset saavat vastaansa Ruotsin. Latvia taas haastaa isäntämaa Venäjän.