Leijonien kisat on korkattu käyntiin hulppealla murskavoitolla. Maalittoman avauserän jälkeen Valko-Venäjä jäi jyrän alle jopa niinkin suurin numeroin kuin 6-2 (lue otteluraportti tästä). Vakuuttava aloitus toi useammalle Suomen pelaajalle välittömästi onnistumisen.

Kisa-avauksen TOP 3

Kärkikenttien maalit

Suomen kannalta tärkeää oli, että hyökkäyspään kärkikentät saivat heti onnistumisia. Monesti aiempina vuosina Leijonien maalinteko on ollut alkuun tahmeaa. Nyt pistetilinsä avasi jokainen kärkikenttien kuudesta hyökkääjästä. Maaleja Valko-Venäjän verkkoon mätettiin vaikean avauserän jälkeen hurjat kuusi kipaletta. Tehokkuudesta ei ole ainakaan ensimmäisen pelin perusteella siis puutetta.

Mikael Granlund

Granlund osoitti tänään miten hyvin hän sopii laidalle. Minnesota Wildin sentterin illan kaksi maalia oli tulosta hyvästä sijoittumisesta. Ensimmäisen maalinsa ”MG” upotti tarkalla rannelaukauksella Vitali Kovalin taakse. Jälkimmäisen Granlund iski röyhkeästi maalin edustalta irtokiekosta. Kertyihän tilille myös yksi maalisyöttö, ja tästä onkin hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin.

Patrik Laine

Paljon on Lainetta hehkutettu jo alkuvuoden U20-kisoista lähtien. Nyt 18-vuotias nuorukainen todisti jälleen, miksi kaikki ylistys on ansaittua. Laine-show pyörähti käyntiin toisen erän alussa, kun laiturista tuli nuorin MM-tasolla maalin tehnyt Leijona-pelaaja. Ennätysmaalin tamperelainen sijoitti verkkoon Aleksander Barkovin mainiosta tarjoilusta.

3-1-maali ylivoimalla olikin sitten tutumpaa Lainetta. Mikko Koivu hoiti tarjoilun, ja ”Pate” pamautti suoraan syötöstä lämärillään kiekon Kovalin selän taakse. Kokonaisuudessaan hurja debyytti toi Tampereen pojalle tehot 2+1, eikä tästä Laine-mania ainakaan hiivu.