Patrik Laine varataan kesän varaustilaisuudessa NHL:llään ensimmäisellä kierroksella, suurella todennäköisyydellä kärkikolmikossa. Leijonien 18-vuotiaan huippuhyökkääjän seuraksi on epäilty toisena varaavaa Winnipeg Jetsiä, sillä Toronto Maple Leafs kaipaa enemmän yhdysvaltalaissentteri Auston Matthewsia.

Toronton GM Lou Lamoriello ja pääkykyjenetsijä Mark Hunter ovat National Postin tietojen mukaan tällä hetkellä Venäjän MM-kisoissa. Lamoriellon kommenteista lehdelle voisi päätellä, ettei päätöstä valinnasta olla vielä täysin tehty.

– Aiomme valita parhaan pelaajan. Kannattajien kannalta on hienoa laittaa pelaajia järjestykseen, mutta meidän on tehtävä se, mikä on oikein. He ovat molemmat poikkeuksellisia pelaajia, Lamoriello tuumii.

Lainetta ja Matthewsia on vertailtu kisojen alkuun jatkuvasti eri maiden medioissa. Leijona-hyökkääjä pelaa samassa ketjussa Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen rinnalla. Matthewsin ketjukavereina taas viilettävät Vancouver Canucksin Jordan Schroeder ja Edmonton Oilersin Patrick Maroon.

– Kyse on koko kaudesta tai kausista. Ei vain tästä turnauksesta. Tällaisissa tilanteissa päätöksiä ei voi koskaan tehdä yhden ottelun perusteella, Lamoriello jatkaa.

Laineen ja Matthewsin osoitteet selviävät kesäkuussa. Kaksikon otteita voi sitä ennen ihailla vielä useamman ottelun verran MM-jäillä.