Venäjän ensimmäiset ottelut MM-kisoissa eivät ole takuulla olleet sellaisia, mitä kotijoukkueen fanit ovat etukäteen toivoneet. Kahdesta pelistä tuloksena on häviö ja nihkeä voitto.

Ensimmäisessä pelissä Tšekki voitti Venäjän puhtaasti 3-0 (lue uutinen). Toisessa ottelussa Kazakstan meni ensimmäisessä erässä johtoon, tuli kahdesti tasoihin ja onnistui lopulta tekemään neljä maalia Venäjän verkkoon. Vaikeiden vaiheiden jälkeen Venäjä kuitenkin voitti pelin 6-4 (lue uutinen).

Enemmän maaleja, vähemmän jäähyjä

Venäjän hyökkäysarsenaali oli joukkueen pelastus sunnuntain Kazakstan-ottelussa. Maan jääkiekkoliiton puheenjohtaja Vladislav Tretjak ei ollut silti aivan tyytyväinen omiensa hyökkäyspeliin.

– Oli paljon paikkoja, mutta maaleja täytyy tehdä enemmän, koska paikkoja oli varmaan kolme-neljä kertaa enemmän kuin maaleja, Tretjak sanoi Sports.ru-sivun mukaan ottelun jälkeen.

Kazakstan teki kolme neljästä maalistaan ylivoimalla, joten Tretjak vaati syystäkin joukkueeltaan kurinalaisempaa peliä.

– Maailmanmestaruuskisoissa tuomitaan ankarasti, ja (joukkueen) täytyy ehdottomasti pelata kurinalaisemmin.

Fanit viihtyivät maalintekokilpailussa

Sunnuntaina yleisö pääsi näkemään yllättävän tasaisen ja monimaalisen ottelun, kun Venäjä ja Kazakstan iskivät maaleja vuorotellen molempiin päätyihin. Pelin viihdearvo on Tretjakille kuitenkin toisarvoinen seikka.

– Loimme tänään faneille tunnelmaa. Teimme kymmenen maalia – me piristimme heitä. En kuitenkaan haluaisi, että tällaisia vaikeita pelejä tulisi enempää, Tretjak korosti Sports.ru-sivun mukaan.

Venäjän seuraava peli on tänään Latviaa vastaan klo 16.15. Ennakkoon senkään pelin ei pitäisi olla Venäjälle mikään läpihuutojuttu ottaen huomioon maan epävarmat esitykset ensimmäisissä otteluissa. Lisäksi Latvia on onnistunut omissa otteluissaan nappaamaan pisteen sekä Ruotsilta että Tšekiltä.