Julkaisemme kisojen ajan joka päivä jutun, jossa kerromme päivän tulevista tapahtumista. Tänään vuorossa päivä numero 8.

Leijonilla on MM-kisoissa eilisen tapaan välipäivä, joten huomiseen Ranska-otteluun Leijonat pääsee hyvin levänneenä.

A-lohkossa nähdään iltapäivällä klo 16.15 alkavassa ottelussa lohkon piikkipaikkaa pitävän joukkueen ja häntäpään joukkueen kohtaaminen, kun Tšekki kohtaa Kazakstanin. Tšekki jyräsi eilen Norjan peräti 7-0.

Suomen lohkossa päivällä kohtaavat USA ja Unkari. Nähtäväksi jää, pystyykö Unkari piinaamaan Yhdysvaltoja samoin kun joukkue piinasi Leijonia tiistaina. Some-ilmiöksi noussut Unkarin maalivahti Ádám Vay on varmasti suomalaisten tarkkailun kohteena.

Illalla B-lohkossa on edessä mielenkiintoinen kamppailu, kun Saksa ja Valko-Venäjä iskevät yhteen. Saksa hävisi eilen Kanadalle, mutta taisteli nimekästä joukuetta vastaan urhoollisesti kolmanteen erään saakka. Päätöserässä Kanada meni menojaan. Valko-Venäjä sen sijaan kaatoi edellisessä ottelussaan hieman yllättäen Slovakian. Molemmat joukkueet taistelevat vielä paikasta neljän parhaan joukossa.

Toinen iltaottelu on A-lohkon häntäpään kamppailu, jossa putoamisuhan alle joutunut Latvia yrittää kammeta itseään selvemmille vesille. Vastaan asettuu Tanska, jolla on kasassa neljä pistettä. Latvialla pisteitä on kaksi.

Vetovihje: Valko-Venäjän turnausohjelma on ollut hankala. Heti alkuun Suomelta, USA:lta ja Kanadalta käkättimeen. Tämän jälkeen otteluohjelmassa on ollut ja on jatkossa helpompia vastuksia. Valko-Venäjällä on ansaittu voitto Slovakiasta alla, eikä se ole altavastaaja eilen kovatempoisen pelin Kanadaa vastaan pelannutta Saksaa vastaan. Maaliodotus ottelussa on hyvin alhainen. Uskomme, että Valko-Venäjä levänneenä ottaa niukan voiton eilen hienosti taistelleesta Saksasta. Vedonlyöntimarkkina on asettanut Saksan suosikiksi, joten Valko-Venäjää pääsee lyömään hyvillä kertoimilla.

Ottelut tänään

A-lohko (Moskova)

Tšekki-Kazakstan klo 16:15 (MTV Sport 2)
Tanska-Latvia klo 20:15 (MTV Sport 1)

B-lohko (Pietari)

USA-Unkari klo 16:15 (MTV Sport 1)
Saksa-Valko-Venäjä klo 20:15 (MTV Max)