MM-kisojen alkusarjavaihetta on pelattu vasta vähän yli puolivälin, mutta ensimmäinen pudotuspelijoukkue tiedetään jo. Kahdeksan parhaan joukossa on varmuudella Tšekki.

Tšekki kaatoi perjantain päiväottelussa Kazakstanin maalein 3-1 ja nousi A-lohkossa 14 pisteeseen. Joukkue on voittanut kaikki viisi otteluaan. Ainoa pistemenetys tuli Latviaa vastaan, sillä Tšekki ylsi voittoon vasta jatkoajalla.

Lohkovoitto on täysin Tšekin omissa käsissä. Maa on jo kohdannut lohkon ennakkoon kovimmat Venäjän ja Ruotsin, jotka ovat pelanneet yhden ottelun Tšekkiä vähemmän. Venäjällä on yhdeksän ja Ruotsilla kahdeksan pistettä.

Suomen B-lohkossa voitosta kamppailevat näillä näkymin Suomi ja Kanada. Molemmilla on neljän ottelun jälkeen täydet 12 pistettä. Ottelun enemmän pelannut USA on kerännyt kolme pistettä kärkikaksikkoa vähemmän.