Suomi jatkaa puhtaalla pelillä jääkiekon MM-kisoissa. Ranska kaatui lauantaipäivän ratoksi maalein 3-1 (lue raportti).

Mitä pelistä jäi käteen?

Barkovin ketju toimii…

Peli oli kahden ensimmäisen erän osalta Suomen hallintaa. Kärkiketjut loivat useita erinomaisia maalipaikkoja, mutta vain Aleksander Barkovin johtama ketju pystyi tasakentällisin maalintekoon. Ensin Barkov Patrik Laineen ja Jussi Jokisen syötöistä, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Laine Jokisen ja Barkovin syötöistä. Suomen ketjuista Barkovin vitja on tällä hetkellä ylipäätään parhaassa vedossa.

… muut eivät niinkään

Leijonien kolmella muulla ketjulla on vaikeampaa. Mikko Koivun ja Mikael Granlundin tähdittämä kentällinen toki iski ylivoimalla, mutta Ranskan tasoista ryhmää vastaan pitäisi pystyä parempaan. Eikä kovin hyvin mennyt hyökkäyspelillisesti Jarno Koskirannan johtamalla kolmosella tai Jani Lajusen nelosvitjalla. Kritiikki koskee nimenomaan hyökkäyspelaamista. Puolustuksellisestihan Suomi pelasi hyvän ottelun Ranskaa vastaan.

Erityisen surullista on katsoa Teemu Pulkkisen konttaamista. Maalintekijä ei yksinkertaisesti sovi nelosketjuun, jonka tehtävä on kuitenkin ensisijaisesti pelata maalinestopeliä. Kolmannessa erässä Pulkkinen ei enää pelannut. Hänen paikallaan nähtiin Tomi Sallinen.

Kuritonta pelaamista

Suomi voitti, mutta kysymysmerkkejä jäi ilmaan. Ranskaa vastaan ei pitäisi hävitä erääkään, nyt tuli kolmannessa erässä takkiin 0-1. Taloudellinen pelaaminen on järkevää, kurittomuus ei. Päätöserässä Mikko Koskinen ja Mikael Granlund syyllistyivät peräjälkeen typeriin jäähyihin. Etenkään Granlundin kampitusjäähyä ei voi ymmärtää.

Kurittomuus on asia, josta voi päästä Ranskaa vastaan kuin koira veräjästä. Vielä Slovakiakin voi kaatua vähän puolivaloilla. Mutta jos Kanadaa vastaan Suomi on kuriton, turpiin todennäköisesti tulee ja rumasti.