Julkaisemme kisojen ajan joka ilta jutun, jossa paketoimme päivän tapahtumat. Tänään oli vuorossa päivä numero 9.

MM-kisoissa pelattiin lauantaina tuhti kuuden ottelun kattaus. Parin välipäivän jälkeen tulessa oli myös Leijonat. Suomi hallitsi suurelta osin ottelua Ranskaa vastaan, ja nappasi rutiininomaisen 3-0-voiton (lue raportti). Voiton ansiosta Suomi varmisti paikkansa pudotuspeleissä.

Pudotuspelipaikkansa varmistivat myös Venäjä ja Kanada. Venäjä voitti Sveitsin maalein 5-1, ja Kanada nollasi Slovakian lukemin 5-0. Viiden pelatun ottelun jälkeen Suomi ja Kanada ovat tasapisteissä B-lohkon kärjessä. Tiistaina pelattava keskinäinen ottelu ratkaisee todennäköisesti lohkovoiton.

Päivän muista otteluista poimittakoon Unkarin voitto Valko-Venäjästä. Voitto oli sikäli historiallinen, että se oli Unkarin ensimmäinen A-sarjassa sitten vuoden 1939. Samalla Unkari piti haaveet sarjapaikkansa säilyttämisen suhteen elossa.

Ottelut lauantaina 14.5.

A-lohko
Norja-Ruotsi 2-3
Venäjä-Sveitsi 5-1
Kazakstan-Latvia 1-2

B-lohko
Ranska-Suomi 1-3
Unkari-Valko-Venäjä 5-2
Kanada-Slovakia 5-0