Julkaisemme kisojen ajan joka päivä jutun, jossa kerromme päivän tulevista tapahtumista. Tänään vuorossa päivä numero 10.

Leijonat pelaa tänään alkusarjavaiheen toiseksi viimeisen ottelunsa. Iltapelissä vastaan luistelee Slovakia, joka on kyykännyt pahasti näissä kisoissa. Suomi on jo varmuudella vähintään lohkon kakkonen. Tappio Slovakialle ei vielä vesittäisi Leijonien haaveita lohkovoitosta.

Ehkä isoin kysymys Suomen osalta kuuluu: mikä on Teemu Pulkkisen rooli tästä eteenpäin. Eilisessä Ranska-ottelussa Pulkkinen pudotettiin kokoonpanon ulkopuolelle, mikä voi olla kohtalona myös tänään. On mielenkiintoista nähdä, saako Mikko Rantanen sen sijaan näyttöpaikan. Toinen seuraamisen arvoinen asia on Suomen pelikuri. Ranskaa vastaan Leijonat sortui kolmannessa erässä typeriin jäähyihin. Slovakiaa vastaan ei välttämättä ole varaa samaan.

Mitä muuta luvassa?

Moskovan A-lohkossa pelataan kaksi ottelua: Tanska-Tšekki ja Sveitsi-Ruotsi. Molempia kannattaa seurailla ihan jo Leijonien näkövinkkelistä. Sveitsi ja ja Tanska nimittäin taistelevat Latvian ja Norjan kanssa viimeisestä jatkopaikasta. Jos Suomi voittaa oman lohkonsa, se saa vastaansa mitä todennäköisimmin jonkun tuosta nelikosta.

Sunnuntaille mahtuu vielä yksi ottelu. Ennen Suomen peliä B-lohkossa nähdään Saksan ja USA:n välinen kohtaaminen. Ottelussa kamppaillaan lohkon kolmospaikasta Suomen ja Kanadan takana.

Vetovihje: Saksa on parantanut otteitaan turnauksen edetessä. Selvät voitot Slovakiasta ja Valko-Venäjästä sekä kaksi erää tasoissa Kanadan kyydissä kertovat, että Saksa on valmis haastamaan tosissaan USA:n lohkon kolmossijasta. Ottelu on tasaisempi kuin kerroinasetelma näyttää. Otteluun kannattaa pelata rohkeasti Saksan suoraa voittoa tai todennäköisempää Saksa +0.5 -tasoitusta. Näistä tarjotut kertoimet ovat roimasti yläkanttiin.

Ottelut tänään

A-lohko (Moskova)

Tanska-Tšekki klo 16:15 (MTV Sport 2, klo 18:30-19:30)
Sveitsi-Ruotsi klo 20:15 (MTV Sport 2)

B-lohko (Pietari)

Saksa-USA klo 16:15 (MTV Sport 2)
Slovakia-Suomi klo 20:15 (MTV Sport 1 ja MTV3)