Suomen alkusarjaurakka on yhtä vaille takana. Voittoputki jatkui Slovakian kaaduttua varsin vaivattomasti 5-0-numeroin. Juuse Saros torjui ottelussa turnauksen toisen nollapelinsä. Pietarin B-lohkon voittaja ratkeaa todennäköisesti tiistaina, kun Leijonat kohtaa Kanadan.

Saros piti pystyssä avauserässä

Slovakia tuli avauserään yllättävän vahvasti. Juuse Saros oli Leijonien maalilla mies paikallaan otettuaan ensimmäisen 20 minuuttisen aikana muutaman loistotorjunnan. Avauserän parhaan maalipaikan loi alkutahdeilla Leijonien kokoonpanoon nostettu MM-debytantti Mikko Rantanen, jonka tarjoilusta Tomi Sallinen kuitenkin osui vain tolppaan. Erikoista ensimmäisessä erässä oli, että avauskymmenminuuttinen pelattiin ilman ainuttakaan pelikatkoa.

Salamamaalit siirsivät pelin Suomelle

Suomen maalihanat lopulta aukesivat ylivoimalla, kun ottelu ylitti puolivälin. Mikko Koivun rannelaukaus ohjautui onnekkaasti slovakki-pelaajan maalin kautta Július Hudáčekin ohitse. Syöttöpisteet merkattiin Esa Lindellille ja Sebastian Aholle.

Tästä peli vapautui ja 30 sekuntia myöhemmin verkot heiluivat toisen kerran. Sallinen vapautti räjähtävästi tilanteeseen viilettäneen Antti Pihlströmin läpiajoon, ja laituri ujutti kiekon maaliin Hudáčekin jalkojen välistä. Pihlströmin kisojen kolmanteen osumaan kakkossyötön sai Ville Pokka.

Päätöserässä vielä kolme maalia Leijonille – Laine osui kolme sekuntia ennen loppua

Lopullisesti peli ratkesi Suomelle päätöserän kuudennella minuutilla. Juuso Hietanen lämäsi viivalta, ja Aleksander Barkov ohjasi maskista lukemat 3-0:aan. Leijonat maalasi viimeisellä minuutilla vielä kahdesti Jussi Jokisen ja Patrik Laineen naulattua loppulukemiksi 5-0. Jokinen rokotti läpiajosta, johon Hietanen hyökkääjän vapautti. Laine taas viimeisteli omalla tavaramerkillään, elikkä millin tarkalla rannelaukauksellaan.

Lohkovaiheen päätösottelu Kanadaa vastaan pelataan tiistaina kello 20:15.