Suomen tehokkain hyökkäysketju MM-kisoissa on toistaiseksi ollut Patrik Laineen, Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen muodostama kolmikko. Vaikka ketju onkin osiensa summa, suurimman mediahuomion saa jatkuvasti 18-vuotias Laine.

Se näkyy myös haastatteluissa, kun Barkov ja Jokinen saavat toistuvasti vastailla Lainetta koskeviin kysymyksiin.

– Olen jo tottunut sellaiseen (Jaromir) Jágrin kanssa. Kahtena viime vuonna jokaisessa haastattelussa kuudesta kysymyksestä viisi on koskenut häntä. Nyt tapahtuu samaa: kuusi kysymystä, joista viisi Laineesta, Barkov kertoo Sportbox.ru-sivuston haastattelussa.

Barkov pelaa NHL-joukkue Florida Panthersissa tšekkitähti Jágrin kanssa samassa ketjussa. Jágr jaksaa 44-vuotiaanakin hämmästyttää pelaamisen tasollaan, kun taas Laine esiintyy kaukalossa ikäistään kypsemmin. Niinpä toimittajilla riittää kysyttävää molemmista myös ketjukavereilta – tässä tapauksessa Barkovilta.

– He ovat tietenkin ansainneet sen. He ovat kaksi erittäin hyvää pelaajaa. Yksi pelaa vielä yli nelikymppisenäkin huipputasolla, toinen vielä esittelee itseään. Patrik on tietenkin huippuhyökkääjä, ja hänen kanssaan pelaaminen on erittäin mukavaa, Barkov sanoo Sportbox.ru-sivustolle.