Illalla pelattava Suomen ja Kanadan välinen ottelu ratkaisee B-lohkon voiton. Tilastojen valossa pelistä on tulossa hyvin mielenkiintoinen.

Ensinnäkin, kumpikin joukkue on voittanut kaikki kuusi pelaamaansa ottelua. Kanada on paukuttanut turnauksessa ylivoimaisesti eniten maaleja, 34. Se tekee keskimäärin noin 5,7 ottelua kohden. Suomi on tehdyissä maaleissa kolmantena. Leijonat on iskenyt kuuteen peliin 25 osumaa.

Suomella paras ylivoima

Kanada ja Suomi ovat ykkönen ja kakkonen, mitä tulee maalintekotehokkuuteen. Kanadan kudeista 16,19 prosenttia on uponnut verkon perukoille. Suomen vastaava lukema on 13,97.

Ylivoimapelissä Suomi vie sen sijaan voiton. 27 ylivoimakertaa on tuottanut jo peräti 10 maalia, mikä tekee ylivoimaprosentiksi poikkeuksellisen 37,04. Suomi on tarvinnut keskimäärin vain neljä minuuttia ja 22 sekuntia yhteen yv-maaliin.

Kanada on tilastossa neljäntenä. Maa on tehnyt kahdeksan ylivoimamaalia 28 yrittämällä. Prosentiksi muodostuu 28,57.

Alivoimalla Kanada parempi

Päästetyissä maaleissa Kanada ja Suomi ovat sijoilla yksi ja kaksi. Vaahteranlehdet on päästänyt neljä kiekkoa omiin, Suomi kuusi.

Päästetyt maalit ovat läheistä sukua alivoimatehokkuudelle. Kanadalla on toistaiseksi ollut turnauksen paras alivoima. Joukkue on pelannut noin 30 minuuttia alivoimaa ja päästänyt vain yhden maalin. Prosentiksi muodostuu 93,75.

Suomen alivoima on turnauksessa toiseksi parasta. 19 alivoimakertaa on johtanut kahteen päästettyyn osumaan. Suomen alivoimaprosentti on 89,47.

Kanadan hyvä puolustuspelaaminen näkyy myös maalivahtitilastoissa. Kanadan molarit ovat torjuneet kiekkoja 96,36-prosenttisesti, mikä on turnauksen paras lukema. Suomen maalivahtien yhteenlaskettu torjuntaprosentti on sekin komea: 93,75. Sillä irtoaa turnauksen nelossija.