Alkusarja on paketissa ja kaikki on sujunut Leijonien osalta käsikirjoituksen mukaan. Suomi jatkaa pudotuspeleihin ainoana maana puhtaalla pelillä. Torstain Tanska-puolivälierää odotellessa on hyvä listata Leijonaryhmän alkusarjan suurimmat onnistujat.

Top 5

Atte Ohtamaa

Ohtamaa ei ole kentän näkyvin pelaaja. Peruspuolustaja ei tehoilla juhli, mutta työmäärä omassa päässä on sitäkin korvaamattomampi. Toisin sanoen Ohtamaa ei tee juurikaan omassa päässä virheitä. Tässä roolissa ei pidäkään näkyä. Alkusarjan huippuhetki oli eilinen Kanada-ottelu. Ohtamaa nimittäin oli pelissä jokaisen Suomen neljän maalin aikana jäällä. Kokonaisuudessaan plusmiinustilasto on viiden verran plussan puolella.

Antti Pihlström

Moni ihmetteli joukkueen tultua julki, miksi Pihlström valittiin valittiin Leijoniin ilman suurempia näyttöjä. Heikon kauden TsSKA Moskovassa pelanneen hyökkääjän epäiltiin ratsastaneen kisoihin vanhoilla meriiteillä. Alkusarjan vakuuttavien otteiden jälkeen, kukaan tuskin enää epäilee. Pihlström on ollut hengennostattaja parhaimmillaan. Kovia taklauksia, räjähtävää luistelunopeutta ja kolme komeaa maalia. Laiturin kohdalla voidaankin puhua Leijonien suurimmasta yllättäjästä.

Leo Komarov

Komarovista on muodostunut Leijonille taas kaikinpuolin tärkeä joukkuepelaaja. Voimahyökkääjän avuista on saatu nauttia niin hyökkäyspäässä kuin vastustajan hämmentämisessä. ”Leksa” taistelee kynsin ja taitaa myös likaisen pelin. Komarov pääsi käyttämään verbaalisia taitojaan erityisesti Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan kalasteltuaan molempien pelaajille useamman rangaistuksen. Lisäksi 3+3-tehot seitsemään otteluun ovat Leijonien sanavalmiille laiturille varsin vahvat tehot.

Patrik Laine

18-vuotias Laine jatkui MM-kisojen alkusarjassa hurjaa virettään. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa molempiin peleihin syntyi tehot 2+1 ja alkusarjan jälkeen Tapparan hyökkääjällä on kasassa 10 tehopistettä. Laine on päässyt kisoissa koittamaan myös useasti pelättyä laukaustaan ammuttuaan seitsemään otteluun peräti 27 kertaa. Näistä kuusi upposi maaliin asti. Kerrankin Suomelta löytyy kovan luokan maalintekijä.

Aleksander Barkov

Ykkösketjun johtohahmo Barkov oli monipuolisuudessaan alkusarjassa elintärkeä pelaaja Leijonille. Sentteri keräsi syötön kuuteen maaliin ja osui itse kolmesti. Hyvä esimerkki Barkovin tarjoilutaidoista oli Laineen kisojen avausmaali, jossa tamperelainen petasi nuorelle ketjukaverilleen avopaikan. Nostetaan vielä esiin sentterin roolissa tärkeät aloitukset. Barkov voitti niistä peräti 62,75 prosenttia, eli kuudenneksi eniten koko turnauksessa. Saapa nähdä, mihin Florida Panthersin hyökkääjä johtaa Leijonat jatkopeleissä.