Kapteeni Mikko Koivu oli helpottunut Suomen selvitettyä vaivattomasti puolivälieräottelunsa Tanskaa vastaan. Juutit pysyivät pitkään pelissä mukana, mutta taipuivat lopulta 1-5-numeroin Leijonien käsittelyssä (lue raportti).

Koivu ei nähnyt ottelua helppona. Varsinkin alussa Tanskalla oli otetta.

– Alussa Mikko (Koskinen) oli loistava maalilla ja antoi mahdollisuuden voittoon. Pikku hiljaa parannettiin siitä. Ehjä suoritus, eikä ollut helppo lähtöasetelma, Leijona-kippari kuvailee peliä lehdistölle.

Koivu myöntää Tanskan altavastaaja-aseman vaikuttaneen lähtökohtiin. Olihan Suomi voittanut kaikki seitsemän edellistä otteluaan.

– En tiedä, oliko alkusarjalla enää tässä kohtaa vaikutusta. Onhan se asetelma – kun Suomi pelaa Tanskaa vastaan, mitään heitä aliarvioimatta – haasteellinen. Mutta ei sitä pelaajat tai joukkue siinä vaiheessa tiedosta, kun peli lähtee rullaamaan.

Leijonat.com/Otto Palojärvi, Pietari