Patrik Laineen vahva kausi on jatkunut MM-kisoissa ja mitalipeleihin mentäessä kasassa on kahdeksaan otteluun tehot 7+4=11. Samalla ollaan kohistu ensi kesän varaustilaisuudesta ja siitä, varaako Toronto Maple Leafs Leijona-laiturin vaiko USA:n Auston Matthewsin. Winnipeg Jetsiä tiukasti seuraavan Last Word On Sportsin toimittajan John Malloyn mielestä kakkosena varaava Jets olisi Laineelle parempi vaihtoehto.

Malloy uskoo Toronton kaipaavan ennemmin pitkäaikaista huippusentteriä kuin maaleja mättävää laituria. Leafsilla kun ei ole sellaista useampaan vuoteen ollut.

– Torontolla ei ole ollut huippusentteriä sitten Mats Sundinin. Matthews on tämän vuoden varattavista eniten valmis NHL:llään, eikä Leafsin GM Lou Lamoriello voi millään antaa hänen livetä muiden käsiin, Malloy perustelee.

Last Word On Sportsin toimittajan näkemyksen mukaan Laine myös istuisi hyvin Winnipegin hyökkäykseen. Etenkin ylivoimapeliin kaivattaisiin pelotetta.

– Jetsiltä puuttuu maalintekijä ja ylivoimapeli huutaa pelastajaa. Laineella on potentiaalia olla se. Winnipegillä 30 maalia yhteen kauteen teki viimeksi vuonna 2011 Evander Kane. Laineelta puuttuu vain nopeus. Sitä Winnipegillä kuitenkin riittää, kuten Nikolaj Ehlers, Mark Scheifele, Blake Wheeler, Mathieu Perreault ja Kyle Connor.

Malloy myös uskoo Laineen olevan toista Suomalaista kisakoneesta poisjäänyttä Jesse Puljujärveä parempi. ”Pulju” voitti tänä vuonna sekä alle 20-vuotiaiden että U18 MM-kultaa, mutta miesten kisoihin osallistumisen esti loukkaantuminen (lue uutinen tästä)

– Laine tarvitsi alle neljä ottelua noustakseen MM-historian tehokkaimmaksi 18-vuotiaaksi ja hän on pistepörssissä 11 tehopisteellään kolmantena. Puljujärvi on parempi puolustuspäässä, mutta Laine on maalintekijä. Viimeisenä mainittua on vaikeampi tänä päivänä löytää NHL:ssä, Malloy kirjoittaa.

Laineen otteita voi seurata taas lauantaina välierissä, kun Suomi haastaa isäntämaa Venäjän.