Kari Jalosen kahden vuoden urakka Leijonien päävalmentajana päättyi karulla tavalla. Suomi voitti ennen finaalia Venäjän MM-turnauksessa jokaisen ottelunsa. Loppuottelussa Kanada osoittautui liian kovaksi haasteeksi nollattuaan Leijonat 2-0-numeroin (lue raportti tästä).

Jalonen jättää nyt hopeamitalistina ohjat Lauri Marjamäen käsiin. Hopeamitali ei tunnu nyt hyvältä.

– Sanoin pelaajille, että heidät on rakennettu voittamaan. Eihän se lämmitä, että ollaan toiseksi paras joukkue ja maa tänä vuonna. Ehkä aika parantaa sitäkin. Kyllähän me ainakin pelattiin upeaa lätkää koko kisojen ajan, Leijona-valmentaja harmitteli lehdistölle.

Jalosen mukaan päätös jättää päävalmentajan palli johtui puhtaasti henkilökohtaisista syistä.

– Silloin kun tätä työtä tarjottiin, ajattelin, että tämä on ainoa mahdollisuuteni voittaa kultaa Leijonien kanssa. Nyt se jäi kahden maalin päähän. Päätös siirtyä takaisin arkityöhön oli minun oma päätökseni. Tämä työ on kuitenkin niin erilainen verrattuna siihen arkiseen aherrukseen. Halusin itse sinne takaisin.

Leijonat.com/Otto Palojärvi, Moskova