Leijonien syksyn World Cup -joukkueeseen on valittu jo suurin osa pelaajista. Kolmelle puolustajalle, kolmelle hyökkääjälle ja yhdelle maalivahdille kuitenkin on vielä tilaa.

Suomen MM-turnaus Venäjällä oli finaalia vailla täydellinen. Leijona voittivat yhdeksän peliä kymmenestä, mutta jäivät loppuottelussa Kanadaa vastaan maaleitta. Kari Jalosen korvaava Lauri Marjamäki ainakin saa miettiä Sebastian Ahon ja Patrik Laineen esiintulon myötä uusia vaihtoehtoja syksyn huipputurnausta ajatellen.

-Kyllähän tämä antaa ainakin Suomelle uusia vaihtoehtoja pelaajistoon. Nuoret tulivat rytinällä tähän turnauksen sisään. Hankala on ainakin herra Lainetta jättää pois siitä koneesta, MTV Sportin asiantuntija Pasi Nurminen tuumi studiolähetyksessä.

Laine valittiin 18-vuotiaana koko MM-turnauksen parhaaksi pelaajaksi (lue uutinen tästä). Myös Aho oli varsinkin välierässä Venäjää vastaan ratkaisevassa roolissa (lue uutinen tästä).

Ei pidä myöskään unohtaa kaksi nuorten kultaa tänä vuonna voittanutta Jesse Puljujärveä. Laituri ei pelannut miesten kisajoukkueessa.

– Kolme hyökkääjää valitaan vielä. Voisivatko ne olla nuo kolme kaveria? Se on ”Laten päänsärky”, studion toinen asiantuntija Hannu Aravirta lisäsi.