Leijonat hävisi MM-finaalin Kanadalle ja joutui tyytymään hopeamitaleihin. Hienon turnauksen jälkeen finaalista jäi käteen pettymys. Leijonat ei onnistunut maalinteossa kisojen tärkeimmässä pelissä. Tästä huolimatta Leijonien kokoonpanosta löytyi myös onnistujia. Tässä finaaliottelun TOP 3.

Mikael Granlund

Finaalin ehdoton leijona numero yksi. Loi maalipaikkoja sekä itselleen että pelikavereilleen. Pystyi henkilökohtaisella taidollaan kääntämään pelin suunnan ajoittain Kanadan päähän, vaikka muulla joukkueella oli vaikeaa. Taisteli päätössummerin soimiseen saakka. Tehot jäivät valitettavasti puuttumaan.

Mikko Koskinen

Antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa maailmanmestaruus. Kanada myllytti ajoittain rankasti, mutta Mikko Koskinen piti Leijonat mukana pelissä hienoilla torjunnoillaan. Ei mahtanut Connor McDavidin maalille mitään. Valittiin ansaitusti turnauksen tähdistökentällisen maalivahdiksi.

Kanadan kiekkoklinikka

Annetaan tunnustusta vastustajalle. Leijonat ei hävinnyt huonolle joukkeelle. Vaahteranlehdet pelasi kisojen parhaan ottelunsa ja laittoi pystyyn suoranaisen kiekkoklinikan. Johtoasemaan siirryttyään Kanada ei tinkinyt tippaakaan aktiivisesta paineistuspelistään, vaan pakotti läpi ottelun Leijonien pakit hätäisiin ratkaisuihin. Riisui Leijonat aseista.