Suomi hävisi jääkiekon MM-finaalin Kanadalle, eikä Suomen pistepörssin voittanut Patrik Lainekaan onnistunut maalinteossa. Laineen mieli oli luonnollisesti synkkänä ottelun jälkeen.

– Eipä tässä nyt naurata hirveästi. Kaikkemme annettiin, mutta tänään ei vain riittänyt. En tiedä, mikä meni vikaan. Pitää olla kuitenkin ylpeä joka jätkästä ja siitä, että päästiin tänne asti, Laine sanoi toimittajille ottelun jälkeen.

Laineen mukaan vastus oli niin kova, ettei Suomen hyvä pelikään riittänyt Kanadaa vastaan.

– Ei nyt varsinaisesti vikaan mennyt, vaan kaveri oli vain parempi tänään. Tähän olisi pitänyt pelata se ihan loistava peli. Meillä se jäi kouluarvosanaan yhdeksän, mutta kymppi olisi pitänyt pelata.

Hieno henkilökohtainen tunnustus

Laineelle turnaus oli henkilökohtainen menestys. Turnauksen maalipörssin voiton lisäksi hänet valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi, mille hän osasi antaa arvoa.

– Onhan se hieno tunnustus näin nuorena ja muutenkin, ihan sama minkä ikäisenä. Nöyrin mielin otan kyllä vastaan ja se kruunasi uskomattoman kauden.

Jutun Laineen MVP-valinnasta voit lukea tästä. Nuorukainen valittiin myös turnauksen tähdistökentälliseen (lue uutinen).

Leijonat.com/Otto Palojärvi, Moskova