Olli Juolevi oli alkuvuodesta Nuorten Leijonien avainpuolustajia joukkueen voitettua kotikisoissa MM-kultaa. Suomalaispakin menestyskevät on nyt jatkunut rapakon takana.

Juolevin seura London Knights voitti jo aiemmin oman sarjansa OHL:n Kanadassa. Viime yönä Knights puolestaan selvitti tiensä Pohjois-Amerikan arvokkaimman junioriturnauksen Memorial Cupin loppuotteluun kaadettuaan alkulohkon päätösottelussaan 5-2-lukemin Rouyn-Noranda Huskiesin.

Memorial Cupiin pääsevät jokaisen Kanadan juniorisarjan mestarit. Juolevin Knights voitti alkulohkossaan kaikki kolme otteluaan maalierolla 20-9. Puolustaja teki kolmeen otteluun hulppeat tehot 0+6. Juolevi johtaa turnauksen puolustajien pistepörssiä ja on koko tilastossa neljäntenä.

Huskiesin lisäksi Knights voi saada vastaansa finaalissa isäntäjoukkue Red Deer Rebelsin tai Brandon Wheat Kingsin.

Memorial Cupissa palkintona on Canadian Hockey Leaguen mestaruus. Ennen Juolevia pokaalin ovat suomalaista voittaneet vain Anssi Melametsä ja Veli-Pekka Kinnunen vuonna 1979.

Finaali pelataan 29. päivä toukokuuta.