Kun Suomessa puhutaan ensi kesän NHL-varaustilaisuudesta, huomio keskittyy yleensä Patrik Laineeseen ja Jesse Puljujärveen. Kymmenen ensimmäisen pelaajan joukossa varattaneen kuitenkin myös puolustaja Olli Juolevi, joka pelaa Kanadassa OHL-liigaa London Knightsin joukkueessa.

NHL:n Central Scoutingin Matt Ryan on vakuuttunut Juolevin taidoista.

– Hän on loistava luistelija, joka pystyy välttämään painetta, kun hän käyttää jalkojaan luodakseen eroa. Se auttaa häntä luomaan peliä jokaisessa kentän osassa. Hän osoittaa erittäin hyviä hyökkäysvaistoja, ja hänen taitonsa antavat olettaa, että hän pystyy nostamaan hyökkäyspelinsä uudelle tasolle, kun hän jatkaa kehittymistään pelaajana, Ryan sanoo NHL.comille.

Huikea kausi takana

Alkuvuodesta Juolevi voitti Suomen alle 20-vuotiaiden joukkueessa maailmanmestaruuden ja oli kisoissa Suomen pistepörssin neljäs. OHL:n runkosarjassa Juolevi iski tehot tehot 9+33=42 ja voitti London Knightsin paidassa OHL:n mestaruuden. Toukokuun lopussa London Knights pelaa vielä Pohjois-Amerikan arvokkaimman junioriturnauksen Memorial Cupin loppuottelussa.

– Juolevi on pahuksenmoinen pelaaja, jolla on menossa vaikuttava kausi. Hän tuli tänne eikä tarvinnut sopeutumisjaksoa, jonka suurin osa Euroopasta tulevista pelaajista tarvitsee. Hänen kiekkoälynsä tekee hänestä niin hyvän. Hänen itsevarmuutensa kiekon kanssa on kuin paljon vanhemmalla pelaajalla, ja hän pystyy näkemään jään tavalla, johon suurin osa pelaajista ei kykene, Ryan jatkaa kehujaan.