Suomalainen Olli Juolevi ylsi viime yönä komeaan saavutukseen. Suomalaispuolustaja voitti Kanadan juniorisarjojen himoitun Memorial Cupin (lue uutinen). Lisäksi Juolevi valittiin turnauksen tähdistökentälliseen.

Tähdistöön mahtuivat Juolevin lisäksi London Knightsin seurakaverit Tyler Parsons, Mitchell Marner ja Christian Dvorak. Red Deer Rebelsistä valittiin Haydn Fleury ja Rouyn-Noranda Huskiesista Timo Meier. Juolevi keräsi Memorial Cupin neljässä ottelussa tehot 0+7.

18-vuotiaan Juolevin kausi on ollut yhtä riemukulkua. Vuodenvaihteessa hän oli voittamassa Leijona-paidassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Tuolloinkin hänet valittiin turnauksen tähdistökentälliseen. Memorial Cupiin pääsy edellytti puolestaan OHL-liigan voittamista. Kukaan muu suomalainen ei ole aiemmin voittanut saman kauden aikana nuorten maailmanmestaruutta ja Memorial Cupia.

Seuraava merkittävä etappi odottaa 24. kesäkuuta. Silloin pidetään NHL:n varaustilaisuus, jossa Juolevin odotetaan menevän sijoilla 5-10.

Memorial Cupin tähdistökentällinen

Maalivahti: Tyler Parsons (London Knights)

Puolustajat: Olli Juolevi (London Knights), Haydn Fleury (Red Deer Rebels)

Hyökkääjät: Mitchell Marner (London Knights), Christian Dvorak (London Knights), Timo Meier (Rouyn-Noranda Huskies)