NHL:ssä polkaistiin yöllä Stanley Cup -finaalit käyntiin. Samalla alkoi kahden suomalaispelaajan välinen taistelu.

Olli Määtän Pittsburgh avasi finaalisarjan kotivoitolla

Olli Määtän Pittsburgh Penguins aloitti loppuottelusarjan voitolla kellistettyään kotonaan 3-2-numeroin San Jose Sharksin. Sharks oli lähellä viedä avausfinaalin jatkoajalle, mutta Nick Bonino ratkaisi ottelun isännille kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Sentteri pääsi laukomaan kiekon vapaasti maalin edustalta verkkoon. Myös Määttä pääsi tehoille annettuaan kakkossyötön Conor Shearyn avauserän 2-0-osumaan.

Sharksin leirissä Joonas Donskoi keräsi Määtän tapaan yhden syöttöpisteen. Laiturin tarjoilusta syntyi toisen erän alussa ylivoimalla Tomas Hertlin kavennukseen. Laukaus kimposi maaliin Määtän jalasta.

”Ei tuommoinen saisi mennä sisään”

– Muuten pelaaminen tuntui hyvältä, mutta siinä maalissa oli huonoa tuuria. Ei tuommoinen saisi mennä sisään. Se ei ole kiva tunne, mutta ei sitä pidä miettiä. Pitää olla lyhyt muisti, Määttä kommentoi Keskisuomalaiselle.

Stanley Cup -finaalit jatkuvat keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 3:00 Suomen aikaa.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Olli Määttä (Pittsburgh Penguins), 0+1, jääaikaa 16:40
Joonas Donskoi (San Jose Sharks), 0+1 jääaikaa 14:25

Pittsburgh Penguins-San Jose Sharks 3-2

Pittsburgh johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0.