Suomalaispelaajat ovat hyvissä asemissa tämän kesän NHL-varaustilaisuudessa. Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi saatetaan varata kolmen ensimmäisen joukossa, ja heidän lisäksi myös puolustaja Olli Juolevi mahtunee kymmenen ensin varattavan joukkoon.

Laineen ja Auston Matthewsin välille on rakennettu kilpailuasetelmaa siitä, kummasta tulee kesän ykkösvaraus. Samantapaista keskustelua on käyty Juolevin ja kanadalaisen Jakob Chychrunin kanssa: kummasta tulee ensimmäisenä varattu puolustaja? NHL:n viralliset sivut kysyivät asiaa 11 NHL-kykyjenetsijältä, ja tulos oli selvä. Kahdeksan heistä oli sitä mieltä, että Juolevi olisi parempi valinta.

Potentiaalinen ykköspelaaja

Kykyjenetsijät saivat myös kommentoida nimettöminä molempia pelaajia. Juolevia pidettiin puolustajana, jolla on myös kyky olla tehokas hyökkäyspäässä.

– Näen hänessä potentiaalia ykköspelaajaksi tulemiseen ja ylivoimapelin johtamiseen NHL-tasolla. Hän pelasi huippupelaajien, kuten Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven kanssa [nuorten maailmanmestaruuskisoissa], ja hän pystyy ajattelemaan ja kilpailemaan sillä tasolla. Hän tekee peliä tavalla, johon harva hänen ikäisensä pystyy, kehui Juolevia eräs kykyjenetsijä NHL.comille.

– Juolevi on kokonaisvaltainen pakkaus. Hänestä tulee se kaveri, joka pystyy puolustamaan, iskemään hurjasti pisteitä ja olemaan joukkueensa tehokkain puolustaja usean vuoden ajan, kommentoi toinen kykyjenetsijä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Suomessa SuomiKiekko.